Leivo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leivo

Leivo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 100:s suomalainen on Leivo.

Leivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1351 max

v. 1985 1242

v. 2014 1336

v. 2015 1326

v. 2016 1327

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leivo on noin sijalla 700.

Leivo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leivo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Leiwo. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Leivoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 149 Leivon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leivojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (16 vainajaa), Turku (6), Kuopio (5), Vaasa (5), Laitila (5) sekä Pohjaslahti (5). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leivo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 122.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Leivo tai Leivon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leivo

Leivo (paikannimi)Katuosoitteissa

Leivo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leivo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leivo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leivokuja, Leivonkatu, Leivonkuja, Leivonpolku, Leivonpuisto, Leivontaival, Leivontie, Leivotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leivo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Leivo

Leivo on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Leivot ulkomailla

Ruotsissa Leivo oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лейво tarkoittaa nimeä Leivo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leifwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leivo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lei Leivo.

Samankaltaisia nimiä kuin Leivo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leivo.com, leivo.fi, leivo.org, leivo.eu, leivo.info, leivo.name, leivo.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leivo i Finland. Surname Leivo in Finland.

©Tuomas Salste