Lemmetti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemmetti

Lemmetti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lemmettien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 284 max

v. 2014 234

v. 2015 237

v. 2016 236

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemmetti on noin sijalla 3 300.

Lemmetti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lemmetti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1906

Lemmettejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Lemmetin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lemmettien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Metsäpirtti (5 vainajaa), Heinjoki (3) sekä Vihti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lemmetti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1969–1995

Sana Lemmetti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lemmetti

Lemmetti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lemmetti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lemmetti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lemmetti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemmetintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lemmetti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lemmetit ulkomailla

Ruotsissa Lemmetti oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемметти tarkoittaa nimeä Lemmetti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmetty Lemmetti tai Lemmes Lemmetti.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemmetti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lemmetti.fi, lemmetti.net, lemmetit.com, lemmetit.eu, lemmetit.fi, lemmetit.info, lemmetit.name, lemmetit.net, lemmetit.org, lemmetti.com, lemmetti.eu, lemmetti.info, lemmetti.name, lemmetti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lemmetti i Finland. Surname Lemmetti in Finland.

©Tuomas Salste