Lemmetty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemmetty

Lemmetty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Lemmettyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 608 max

v. 2014 547

v. 2015 543

v. 2016 544

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemmetty on noin sijalla 1 600.

Lemmetty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lemmetty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Lemmettyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 45 Lemmetyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lemmettyjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkjärvi (17 vainajaa), Kivennapa (14) sekä Vuoksela (5). Valtaosa asui Karjalan kannaksella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lemmetty, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Lemmetty tai Lemmetyn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lemmetty

Lemmetty (paikannimi)Katuosoitteissa

Lemmetty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lemmetty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lemmetty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemmetyntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lemmetty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lemmetty

Lemmetty on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Lemmetyt ulkomailla

Ruotsissa Lemmetty oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli LEMMETTY.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемметтю ("Lemmettju") tarkoittaa nimeä Lemmetty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmen Lemmetty tai Lemmes Lemmetty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemmetty

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lemmetty.com, lemmetty.fi, lemmetty.eu, lemmetty.info, lemmetty.name, lemmetty.net, lemmetty.org, lemmetyt.com, lemmetyt.eu, lemmetyt.fi, lemmetyt.info, lemmetyt.name, lemmetyt.net, lemmetyt.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lemmetty i Finland. Surname Lemmetty in Finland.

©Tuomas Salste