Lemmetyinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemmetyinen

Lemmetyinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lemmetyisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 359 max

v. 2014 378

v. 2015 379

v. 2016 378

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemmetyinen on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Lemmetyinen on melko pitkä nimi.

Lemmetyinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lemmetyinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Lemmetyisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Lemmetyisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lemmetyisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kitee (8 vainajaa), Helsinki (4) sekä Ruskeala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lemmetyinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Lemmetyinen tai Lemmetyisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lemmetyinen

Lemmetyinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Lemmetyinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lemmetyinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lemmetyinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemmetyistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lemmetyinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lemmetyiset ulkomailla

Ruotsissa Lemmetyinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемметюйнен ("Lemmetjuinen") tarkoittaa nimeä Lemmetyinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lemmetÿin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lemmetyinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmetty Lemmetyinen tai Lemmes Lemmetyinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemmetyinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lemmetyinen.com, lemmetyinen.fi, lemmetyinen.eu, lemmetyinen.info, lemmetyinen.name, lemmetyinen.net, lemmetyinen.org, lemmetyiset.com, lemmetyiset.eu, lemmetyiset.fi, lemmetyiset.info, lemmetyiset.name, lemmetyiset.net, lemmetyiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lemmetyinen i Finland. Surname Lemmetyinen in Finland.

©Tuomas Salste