Lemminkäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lemminkäinen

Lemminkäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lemminkäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lemminkäinen on noin sijalla 19 000.

Lemminkäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lemminkäinen on melko pitkä nimi.

Lemminkäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lemminkäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1959–2005
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lemminkäinen tai Lemminkäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Lemminkäinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lemminkäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lemminkäinengatan, Lemminkäinengränd, Lemminkäinenvägen, Lemminkäisenkatu, Lemminkäisenkuja, Lemminkäisenpolku, Lemminkäisensola, Lemminkäisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Lemminkäinen

Lemminkäinen on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лемминкяйнен ("Lemminkjainen") tarkoittaa nimeä Lemminkäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lemmingäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lemminkäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lemminkainen tai Lemminkaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lemmikki Lemminkäinen tai Lemmy Lemminkäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lemminkäinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lemminkäinen i Finland. Surname Lemminkäinen in Finland.

©Tuomas Salste