Leonsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leonsaari

Leonsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Leonsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 57

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leonsaari on noin sijalla 10 000.

Leonsaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leonsaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leonsaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leonsaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Leonsaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leonsaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leonsaaria on 57.

Paikannimi Leonsaari

Leonsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Leonsaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leonsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leonsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leonsaarenpolku, Leonsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leonsaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леонсаари tarkoittaa nimeä Leonsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leonsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leonsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leon Leonsaari tai Leona Leonsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Leonsaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leonsaari i Finland. Surname Leonsaari in Finland.

©Tuomas Salste