Lepikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lepikko

Lepikko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lepikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 103

v. 2015 105

v. 2016 105

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lepikko on noin sijalla 6 400.

Lepikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lepikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1949

Lepikko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Lepikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1975

Sana Lepikko tai Lepikon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lepikko

Lepikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Lepikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 97 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lepikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lepikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lepikko, Lepikkokuja, Lepikkotie, Lepikonkatu, Lepikonkuja, Lepikonkulma, Lepikonpolku, Lepikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lepikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лепикко tarkoittaa nimeä Lepikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lepickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lepikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lepikko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lepikko.com, lepikko.eu, lepikko.fi, lepikko.info, lepikko.name, lepikko.net, lepikko.org, lepikot.com, lepikot.eu, lepikot.fi, lepikot.info, lepikot.name, lepikot.net, lepikot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lepikko i Finland. Surname Lepikko in Finland.

©Tuomas Salste