Lepola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lepola

Lepola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Lepola.

Lepola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 738 max

v. 2014 818

v. 2015 818

v. 2016 818

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lepola on noin sijalla 1 100.

Lepola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lepola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lepola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lepola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lepola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lepola-nimisiä on 818.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Lepola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Lepolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lepola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (6 vainajaa), Kittilä (4) sekä Vesilahti (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lepola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Lepola tai Lepolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lepola

Lepola (paikannimi)Katuosoitteissa

Lepola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 366 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lepola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lepola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lepola, Lepolan puistokatu, Lepolankatu, Lepolankuja, Lepolanperä, Lepolanpolku, Lepolanraitti, Lepolantie, Lepolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lepola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lepolat ulkomailla

Ruotsissa Lepola oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лепола tarkoittaa nimeä Lepola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lepola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lepola.com, lepola.eu, lepola.fi, lepola.info, lepola.net, lepola.org, lepolat.net, lepola.name, lepolat.com, lepolat.eu, lepolat.fi, lepolat.info, lepolat.name, lepolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lepola i Finland. Surname Lepola in Finland.

©Tuomas Salste