Leppäaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppäaho

Leppäaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Leppäahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 210 max

v. 2014 317

v. 2015 321

v. 2016 320

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppäaho on noin sijalla 2 500.

Leppäaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppäaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Leppä-Aho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1918

Leppäahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Leppäahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leppäaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2002

Sana Leppäaho tai Leppäahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Leppäaho

Leppäaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppäaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 91 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppäaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppäaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppäahonkuja, Leppäahonpolku, Leppäahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppäaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Leppäahot ulkomailla

Ruotsissa Leppäaho oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппяахо ("Leppjaaho") tarkoittaa nimeä Leppäaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppaaho tai Leppaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppäaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leppaaho.com, leppaaho.eu, leppaaho.fi, leppaaho.info, leppaaho.name, leppaaho.net, leppaaho.org, leppaahot.com, leppaahot.eu, leppaahot.fi, leppaahot.info, leppaahot.name, leppaahot.net, leppaahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppäaho i Finland. Surname Leppäaho in Finland.

©Tuomas Salste