Leppäkumpu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppäkumpu

Leppäkumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leppäkumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppäkumpu on noin sijalla 16 000.

Leppäkumpu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leppäkumpu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppäkumpu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Leppäkumpu

Leppäkumpu (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppäkumpu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppäkumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppäkumpu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppäkummuntie, Leppäkumpu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppäkumpu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппякумпу ("Leppjakumpu") tarkoittaa nimeä Leppäkumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppäcumbu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leppäkumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppakumpu tai Leppaekumpu, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppäkumpu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppäkumpu i Finland. Surname Leppäkumpu in Finland.

©Tuomas Salste