Leppälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppälä

Leppälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Leppälä.

Leppälöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1630 max

v. 2014 1806

v. 2015 1811

v. 2016 1821

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppälä on noin sijalla 450.

Leppälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leppälä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Leppälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leppälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 258 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leppälöitä on 1 821.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Leppälöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 144 Leppälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leppälöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Reisjärvi (16 vainajaa), Jalasjärvi (12) sekä Ylivieska (9). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leppälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 98.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Leppälä, Leppälän tai Leppälät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leppälä

Leppälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 221 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppälä, Leppälänkatu, Leppälänkuja, Leppäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Leppälät ulkomailla

Ruotsissa Leppälä oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Leppælæ oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1821699
Leppälät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 211 henkeä, joiden sukunimi oli LEPPALA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli LEPPALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппяля ("Leppjalja") tarkoittaa nimeä Leppälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppala tai Leppaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leppala.com, leppala.fi, leppala.net, leppala.org, leppala.eu, leppala.info, leppala.name, leppalat.com, leppalat.eu, leppalat.fi, leppalat.info, leppalat.name, leppalat.net, leppalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppälä i Finland. Surname Leppälä in Finland.

©Tuomas Salste