Leppämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppämäki

Leppämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Leppämäki.

Leppämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 590 max

v. 2014 565

v. 2015 564

v. 2016 561

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppämäki on noin sijalla 1 600.

Leppämäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppämäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leppämäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Leppämäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leppämäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leppämäkiä on 561.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1929

Leppämäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Leppämäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leppämäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (5 vainajaa), Multia (4), Alajärvi (3), Kihniö (3) sekä Kurikka (3). Valtaosa asui Keski- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leppämäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 39.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Leppämäki, Leppämäen tai Leppämäet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leppämäki

Leppämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppämäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 134 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppämäenkatu, Leppämäenkuja, Leppämäentie, Leppämäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppämäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Leppämäet ulkomailla

Ruotsissa Leppämäki oli 61 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппямяки ("Leppjamjaki") tarkoittaa nimeä Leppämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppamaki tai Leppaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppämäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leppamaki.com, leppamaki.eu, leppamaki.fi, leppamaki.info, leppamaki.net, leppamaki.org, leppamaet.com, leppamaet.eu, leppamaet.fi, leppamaet.info, leppamaet.name, leppamaet.net, leppamaet.org, leppamaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppämäki i Finland. Surname Leppämäki in Finland.

©Tuomas Salste