Leppävirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppävirta

Leppävirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leppävirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppävirta on noin sijalla 17 000.

Leppävirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leppävirta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppävirta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1875–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Leppävirta tai Leppävirran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leppävirta

Leppävirta (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppävirta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppävirta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppävirta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppävirrantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppävirta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппявирта ("Leppjavirta") tarkoittaa nimeä Leppävirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppäfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leppävirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppavirta tai Leppaevirta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppävirta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leppavirta.fi, leppavirrat.com, leppavirrat.eu, leppavirrat.fi, leppavirrat.info, leppavirrat.name, leppavirrat.net, leppavirrat.org, leppavirta.com, leppavirta.eu, leppavirta.info, leppavirta.name, leppavirta.net, leppavirta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppävirta i Finland. Surname Leppävirta in Finland.

©Tuomas Salste