Leppikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppikangas

Leppikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Leppikankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 142 max

v. 2014 172

v. 2015 171

v. 2016 175

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppikangas on noin sijalla 4 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Leppikangas on melko pitkä nimi.

Leppikangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leppikangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Leppikankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Leppikankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leppikankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (6 vainajaa), Loimaan maalaiskunta (3) sekä Nivala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leppikangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Leppikangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leppikangas

Leppikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppikangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leppikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppikankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leppikangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппикангас tarkoittaa nimeä Leppikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppikangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leppikangas.net, leppikangas.com, leppikangas.eu, leppikangas.fi, leppikangas.info, leppikangas.name, leppikangas.org, leppikankaat.com, leppikankaat.eu, leppikankaat.fi, leppikankaat.info, leppikankaat.name, leppikankaat.net, leppikankaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leppikangas i Finland. Surname Leppikangas in Finland.

©Tuomas Salste