Leskelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leskelä

Leskelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 600:s suomalainen on Leskelä.

Leskelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1024 max

v. 2014 1202

v. 2015 1196

v. 2016 1194

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leskelä on noin sijalla 700.

Leskelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leskelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leskelä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Leskelä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leskelä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 101 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leskelöitä on 1 194.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Leskelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 72 Leskelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leskelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjärvi Ol (11 vainajaa), Kuusamo (9), Paavola (6), Ylikiiminki (6) sekä Muhos (6). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leskelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2004

Sana Leskelä tai Leskelän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leskelä

Leskelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Leskelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 80 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leskelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leskelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leskelä, Leskelänkatu, Leskelänkuja, Leskeläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leskelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Leskelät ulkomailla

Ruotsissa Leskelä oli 74 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лескеля ("Leskelja") tarkoittaa nimeä Leskelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Leskela tai Leskelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leslie Leskelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Leskelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leskela.com, leskela.fi, leskela.net, leskela.eu, leskela.info, leskela.name, leskela.org, leskelat.com, leskelat.eu, leskelat.fi, leskelat.info, leskelat.name, leskelat.net, leskelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leskelä i Finland. Surname Leskelä in Finland.

©Tuomas Salste