Levä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Levä

Levä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Levien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 110 max

v. 1985 122

v. 2014 153

v. 2015 158

v. 2016 159

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levä on noin sijalla 4 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Levä on lyhyt nimi.

Levä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Levä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1956

Leviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Levän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1912–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1983–1995

Sana Levä tai Levän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Levä

Levä (paikannimi)Katuosoitteissa

Levä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Levä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leväkatu, Leväkuja, Leväntie, Leväpolku, Levätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Levä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Levät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 105 henkeä, joiden sukunimi oli LEVA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 851 henkeä, joiden sukunimi oli LEVA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli LEVA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левя ("Levja") tarkoittaa nimeä Levä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Levä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leva tai Levae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levä.

Samankaltaisia nimiä kuin Levä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: leva.com, leva.eu, leva.fi, leva.info, leva.net, leva.org, leva.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Levä i Finland. Surname Levä in Finland.

©Tuomas Salste