Leväjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leväjärvi

Leväjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leväjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leväjärvi on noin sijalla 14 000.

Leväjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leväjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leväjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Leväjärvi

Leväjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Leväjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leväjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leväjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leväjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leväjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левяярви ("Levjajarvi") tarkoittaa nimeä Leväjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leväjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levajarvi tai Levaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Leväjärvi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leväjärvi i Finland. Surname Leväjärvi in Finland.

©Tuomas Salste