Levälampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Levälampi

Levälampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Levälampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levälampi on noin sijalla 8 600.

Levälampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Levälampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Levälampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982–2001

Sana Levälampi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Levälampi

Levälampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Levälampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 105 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Levälampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levälampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levälammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Levälampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левялампи ("Levjalampi") tarkoittaa nimeä Levälampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwälambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Levälampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levalampi tai Levaelampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levälampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Levälampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Levälampi i Finland. Surname Levälampi in Finland.

©Tuomas Salste