Leväsluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leväsluoto

Leväsluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leväsluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leväsluoto on noin sijalla 14 000.

Leväsluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leväsluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leväsluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левяслуото ("Levjasluoto") tarkoittaa nimeä Leväsluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwäslootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leväsluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levasluoto tai Levaesluoto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Leväsluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Leväsluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leväsluoto i Finland. Surname Leväsluoto in Finland.

©Tuomas Salste