Leveälahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leveälahti

Leveälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leveälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leveälahti on noin sijalla 15 000.

Leveälahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Leveälahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Leveälahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Leveälahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Leveälahti

Leveälahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Leveälahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 83 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Leveälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leveälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leveälahdentie, Leveälahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Leveälahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левеялахти ("Levejalahti") tarkoittaa nimeä Leveälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefweälachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leveälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levealahti tai Leveaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Leveälahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Leveälahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Leveälahti i Finland. Surname Leveälahti in Finland.

©Tuomas Salste