Levonmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Levonmäki

Levonmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Levonmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levonmäki on noin sijalla 21 000.

Levonmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Levonmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Levonmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Levonmäki

Levonmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Levonmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 60 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Levonmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levonmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levonmäenkatu, Levonmäentie, Levonmäentori, Levonmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Levonmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левонмяки ("Levonmjaki") tarkoittaa nimeä Levonmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwonmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Levonmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levonmaki tai Levonmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levonmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Levonmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Levonmäki i Finland. Surname Levonmäki in Finland.

©Tuomas Salste