Lietjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lietjärvi

Lietjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lietjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lietjärvi on noin sijalla 22 000.

Lietjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lietjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lietjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lietjärvi

Lietjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lietjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lietjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lietjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lietjärvenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lietjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиетъярви ("Lijetjarvi") tarkoittaa nimeä Lietjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lietierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lietjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lietjarvi tai Lietjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lieto Lietjärvi tai Lien Lietjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lietjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lietjärvi i Finland. Surname Lietjärvi in Finland.

©Tuomas Salste