Liikavainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liikavainio

Liikavainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Liikavainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liikavainio on noin sijalla 10 000.

Liikavainio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Liikavainio on melko pitkä nimi.

Liikavainio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Liikavainio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Liikavainio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Liikavainio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Liikavainio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Liikavainioita on 56.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1996

Sana Liikavainio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Liikavainiot ulkomailla

Ruotsissa Liikavainio oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийкавайнио ("Lijkavainio") tarkoittaa nimeä Liikavainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijcafwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liikavainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lii Liikavainio tai Liiban Liikavainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Liikavainio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Liikavainio i Finland. Surname Liikavainio in Finland.

©Tuomas Salste