Liimakka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liimakka

Liimakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Liimakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liimakka on noin sijalla 19 000.

Liimakka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Liimakka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Liimakka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Liimakka

Liimakka (paikannimi)

Liimakka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Liimakka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Liimakka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиймакка ("Lijmakka") tarkoittaa nimeä Liimakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijmacka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liimakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lii Liimakka tai Liiban Liimakka.

Samankaltaisia nimiä kuin Liimakka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Liimakka i Finland. Surname Liimakka in Finland.

©Tuomas Salste