Liinamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liinamo

Liinamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Liinamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liinamo on noin sijalla 18 000.

Liinamo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Liinamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Liinamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийнамо ("Lijnamo") tarkoittaa nimeä Liinamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijnamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liinamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liina Liinamo tai Liinus Liinamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Liinamo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Liinamo i Finland. Surname Liinamo in Finland.

©Tuomas Salste