Liivenkorkee: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liivenkorkee

Liivenkorkee on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Liivenkorkee-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liivenkorkee on noin sijalla 21 000.

Liivenkorkee-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Liivenkorkee on melko pitkä nimi.

Liivenkorkee on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Liivenkorkee ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Liivenkorkee on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Liivenkorkee on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Liivenkorkee ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Liivenkorkee-nimisiä on 21.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийвенкоркеэ ("Lijvenkorkee") tarkoittaa nimeä Liivenkorkee. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijfwengorge on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liivenkorkee olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liivia Liivenkorkee tai Liiban Liivenkorkee.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Liivenkorkee i Finland. Surname Liivenkorkee in Finland.

©Tuomas Salste