Likolammi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Likolammi

Likolammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Likolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Likolammi on noin sijalla 16 000.

Likolammi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Likolammi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Likolammi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1925–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1965

Sana Likolammi tai Likolammin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Likolammi

Likolammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Likolammi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Likolammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Likolammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Likolammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Likolammi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ликоламми tarkoittaa nimeä Likolammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Licolammj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Likolammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Likolammi i Finland. Surname Likolammi in Finland.

©Tuomas Salste