Lilli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lilli

Lilli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lillien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lilli on noin sijalla 15 000.

Lilli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lilli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lilli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Lilli, Lillin tai Lillit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lilli

Lilli (paikannimi)Katuosoitteissa

Lilli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lilli jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lilli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lilligränden, Lillikuja, Lillinkuja, Lillintie, Lillisvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lilli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lilli

Lilli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Lilli oli yhtenä etunimenä 2 041 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s nainen oli etunimeltään Lilli. Juuri etunimenä Lilli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 35 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 598 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (443).

Lillit ulkomailla

Norjassa Lilli oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 159 henkeä, joiden sukunimi oli LILLI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli LILLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лилли tarkoittaa nimeä Lilli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lillian Lilli tai Lillebror Lilli.

Samankaltaisia nimiä kuin Lilli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lilli i Finland. Surname Lilli in Finland.

©Tuomas Salste