Limnell: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Limnell

Limnell on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Limnellien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 331

v. 2014 362

v. 2015 365

v. 2016 368

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Limnell on noin sijalla 2 200.

Limnell on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Limnell ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1915

Limnell-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Limnellin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Limnellien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (5 vainajaa), Helsinki (4) sekä Tampere (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Limnell, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1899–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1958–2004

Sana Limnell tai Limnellin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Limnell osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Limnell esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Limnellin aukio, Limnellinpiha, Limnells gård, Limnells plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Limnellit ulkomailla

Ruotsissa Limnell oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Samankaltaisia nimiä kuin Limnell

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: limnell.com, limnell.fi, limnell.net, limnell.eu, limnell.info, limnell.name, limnell.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Limnell i Finland. Surname Limnell in Finland.

©Tuomas Salste