Lindelöf: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lindelöf

Lindelöf on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lindelöfien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 100

v. 2014 115

v. 2015 117

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lindelöf on noin sijalla 5 900.

Nimellä on historiaa, sillä Lindelöf on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Lindelöf on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lindelöf ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Lindelöfejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Lindelöfin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lindelöfien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 vainajaa) sekä Rauman maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lindelöf, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2001

Sana Lindelöf esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lindelöf

Lindelöf (paikannimi)Katuosoitteissa

Lindelöf on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lindelöf jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lindelöf esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ernst Lindelöfin aukio, Ernst Lindelöfin katu, Ernst Lindelöfs gata, Ernst Lindelöfs plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lindelöf-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lindelöfit ulkomailla

Ruotsissa Lindelöf oli 853 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lindeløf oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lindelöf on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Lindeløf on puolestaan ollut 6 hengellä.

117853156
Lindelöfit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 271 henkeä, joiden sukunimi oli LINDELOF.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lindelof tai Lindeloef, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linda Lindelöf tai Lino Lindelöf.

Samankaltaisia nimiä kuin Lindelöf

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lindelof.com, lindelof.eu, lindelof.info, lindelof.net, lindelof.org, lindelof.fi, lindelof.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lindelöf i Finland. Surname Lindelöf in Finland.

©Tuomas Salste