Lindvall: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lindvall

Lindvall on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lindvallien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 432

v. 2014 473

v. 2015 481

v. 2016 481

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lindvall on noin sijalla 1 800.

Lindvall on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lindvall ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Lindwall. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lindvall on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lindvall on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lindvall ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lindvalleja on 481.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1919

Lindvalleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Lindvallin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lindvallien yleisin asuinpaikka oli Turku (3 vainajaa). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lindvall, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1926
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Lindvall esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lindvall

Lindvall (paikannimi)Katuosoitteissa

Lindvall on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lindvall jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lindvall esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lindvallinkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lindvall-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lindvallit ulkomailla

Ruotsissa Lindvall oli 4 071 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lindvall oli 92 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lindvall on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

48140711092
Lindvallit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 446 henkeä, joiden sukunimi oli LINDVALL.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linda Lindvall tai Lino Lindvall.

Samankaltaisia nimiä kuin Lindvall

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lindvall.com, lindvall.eu, lindvall.fi, lindvall.net, lindvall.info, lindvall.name, lindvall.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lindvall i Finland. Surname Lindvall in Finland.

©Tuomas Salste