Linnasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Linnasaari

Linnasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Linnasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linnasaari on noin sijalla 14 000.

Linnasaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Linnasaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Linnasaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Linnasaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Linnasaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Linnasaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Linnasaaria on 36.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1918–1925
Lakanneet yritykset
perust. 1978–1993

Sana Linnasaari tai Linnasaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Linnasaari

Linnasaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Linnasaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Linnasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Linnasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnasaarenkuja, Linnasaarentie, Linnasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Linnasaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линнасаари tarkoittaa nimeä Linnasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Linnasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Linnasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linnasaari tai Lino Linnasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Linnasaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Linnasaari i Finland. Surname Linnasaari in Finland.

©Tuomas Salste