Lintoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lintoja

Lintoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lintojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintoja on noin sijalla 20 000.

Lintoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lintoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lintoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lintoja

Lintoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lintoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lintoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтоя tarkoittaa nimeä Lintoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lintoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lintoja i Finland. Surname Lintoja in Finland.

©Tuomas Salste