Lintuluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lintuluoto

Lintuluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lintuluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintuluoto on noin sijalla 21 000.

Lintuluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lintuluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lintuluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lintuluoto

Lintuluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintuluoto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lintuluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintuluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintuluodontie, Lintuluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lintuluoto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтулуото tarkoittaa nimeä Lintuluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindulootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lintuluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintuluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintuluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lintuluoto i Finland. Surname Lintuluoto in Finland.

©Tuomas Salste