Liuko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liuko

Liuko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Liuko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liuko on noin sijalla 13 000.

Liuko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Liuko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Liuko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Liuko

Liuko (paikannimi)Katuosoitteissa

Liuko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Liuko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Liuko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liukogränden. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Liuko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиуко tarkoittaa nimeä Liuko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Liucå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liuko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liubov Liuko.

Samankaltaisia nimiä kuin Liuko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Liuko i Finland. Surname Liuko in Finland.

©Tuomas Salste