Lohiniva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lohiniva

Lohiniva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lohinivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 168 max

v. 2014 233

v. 2015 230

v. 2016 227

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lohiniva on noin sijalla 3 400.

Lohiniva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lohiniva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lohinivoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Lohinivan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Lohiniva tai Lohinivan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lohiniva

Lohiniva (paikannimi)Katuosoitteissa

Lohiniva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lohiniva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lohiniva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lohiniva, Lohinivantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lohiniva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lohinivat ulkomailla

Ruotsissa Lohiniva oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lohiniva oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2273818
Lohinivat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лохинива tarkoittaa nimeä Lohiniva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lohinifwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lohiniva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lohiniva.fi, lohiniva.com, lohiniva.eu, lohiniva.info, lohiniva.name, lohiniva.net, lohiniva.org, lohinivat.com, lohinivat.eu, lohinivat.fi, lohinivat.info, lohinivat.name, lohinivat.net, lohinivat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lohiniva i Finland. Surname Lohiniva in Finland.

©Tuomas Salste