Löllö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Löllö

Löllö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Löllöjen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 2014 52

v. 2015 50

v. 2016 50

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Löllö on noin sijalla 11 000.

Löllö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Löllö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Löllö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Löllöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Löllön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Löllöt ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 167 henkeä, joiden sukunimi oli LOLLO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 43 henkeä, joiden sukunimi oli LOLLO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лёллё ("Ljolljo") tarkoittaa nimeä Löllö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Lollo tai Loelloe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lollo.com, lollo.eu, lollo.fi, lollo.info, lollo.net, lollo.org, lollo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Löllö i Finland. Surname Löllö in Finland.

©Tuomas Salste