Lönnberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lönnberg

Lönnberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Lönnbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 572 max

v. 1990 505

v. 2014 524

v. 2015 528

v. 2016 527

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lönnberg on noin sijalla 1 600.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Lönnberg on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lönnberg ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Lönnbergejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 47 Lönnbergin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lönnbergien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (17 vainajaa), Kirkkonummi (10) sekä Helsingin maalaiskunta (6). Lähes kaikki asuivat Etelä-Suomessa ja Satakunnassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lönnberg, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Lönnberg tai Lönnbergin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lönnberg

Lönnberg (paikannimi)Katuosoitteissa

Lönnberg on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lönnberg jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lönnberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lönnbergsvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lönnberg-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lönnbergit ulkomailla

Ruotsissa Lönnberg oli 926 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lønnberg oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lönnberg on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

527926616
Lönnbergit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lonnberg tai Loennberg, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lönnberg

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lonnberg.com, lonnberg.eu, lonnberg.fi, lonnberg.net, lonnberg.org, lonnberg.info, lonnberg.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lönnberg i Finland. Surname Lönnberg in Finland.

©Tuomas Salste