Lönnrot: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lönnrot

Lönnrot on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lönnrotien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 96

v. 2015 98

v. 2016 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lönnrot on noin sijalla 6 800.

Lönnrot-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lönnrot on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lönnrot ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Lönnroth. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2000

Sana Lönnrot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lönnrot osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lönnrot esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lönnrotin puistikko, Lönnrotinkatu, Lönnrotinkuja, Lönnrotintie, Lönnrotsgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Lönnrotit ulkomailla

Ruotsissa Lönnrot oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лённрот ("Ljonnrot") tarkoittaa nimeä Lönnrot. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Lonnrot tai Loennrot, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lönnrot

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lönnrot i Finland. Surname Lönnrot in Finland.

©Tuomas Salste