Lorentz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lorentz

Lorentz on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lorentz-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lorentz on noin sijalla 17 000.

Lorentz-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Lorentz on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lorentz ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1930
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lorentz esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Lorentz osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lorentz esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lorentzgränden. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Lorentz

Lorentz on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Lorentz oli yhtenä etunimenä 60 miehellä. Samaan aikaan Lorentz oli 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (48 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (12).

Lorentz-suku ulkomailla

Ruotsissa Lorentz oli 128 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lorentz oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lorentz on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

291281153
Lorentz Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 515 henkeä, joiden sukunimi oli LORENTZ.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 21 henkeä, joiden sukunimi oli LORENTZ.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lorena Lorentz tai Lorens Lorentz.

Samankaltaisia nimiä kuin Lorentz

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lorentz i Finland. Surname Lorentz in Finland.

©Tuomas Salste