Lotila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lotila

Lotila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lotila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 80

v. 2016 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotila on noin sijalla 8 000.

Lotila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lotila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lotila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1995

Sana Lotila tai Lotilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lotila

Lotila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lotila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotila, Lotilankuja, Lotilanmutka, Lotilanperä, Lotilantie, Lotilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lotila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lotilat ulkomailla

Norjassa Lotila oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотила tarkoittaa nimeä Lotila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lotfi Lotila tai Lotta Lotila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lotila i Finland. Surname Lotila in Finland.

©Tuomas Salste