Lötjönen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lötjönen

Lötjönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Lötjönen.

Lötjösten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 985 max

v. 2014 832

v. 2015 827

v. 2016 822

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lötjönen on noin sijalla 1 100.

Lötjönen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lötjönen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lötjönen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lötjönen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lötjönen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 72 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lötjösiä on 822.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Lötjösiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 84 Lötjösen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lötjösten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Saari (14 vainajaa), Sääminki (13) sekä Viipuri (9). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lötjönen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Lötjönen, Lötjösen tai Lötjöset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lötjönen

Lötjönen (paikannimi)Katuosoitteissa

Lötjönen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lötjönen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lötjönen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lötjösentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lötjönen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lötjöset ulkomailla

Ruotsissa Lötjönen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Løtjønen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

822156
Lötjöset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лётьёнен ("Ljotjonen") tarkoittaa nimeä Lötjönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lötiöin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lötjönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lotjonen tai Loetjoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lotjonen.com, lotjonen.eu, lotjonen.fi, lotjonen.info, lotjonen.name, lotjonen.net, lotjonen.org, lotjoset.com, lotjoset.eu, lotjoset.fi, lotjoset.info, lotjoset.name, lotjoset.net, lotjoset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lötjönen i Finland. Surname Lötjönen in Finland.

©Tuomas Salste