Lotta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lotta

Lotta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lottien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 66

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotta on noin sijalla 9 200.

Lotta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lotta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lotta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lottia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Lotan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2005

Sana Lotta tai Lotan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lotta

Lotta (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lotta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotankatu, Lotankuja, Lotantie, Lotta Svärdin kuja, Lotta Svärdinkatu, Lotta Svärdsgatan, Lottagatan, Lottakuja, Lottapolku, Lottasvägen, Lottienkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lotta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lotta

Lotta on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Lotta oli yhtenä etunimenä 10 612 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 250:s nainen oli etunimeltään Lotta. Juuri etunimenä Lotta onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lotat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 202 henkeä, joiden sukunimi oli LOTTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотта tarkoittaa nimeä Lotta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lottaliina Lotta tai Lotfi Lotta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lotta i Finland. Surname Lotta in Finland.

©Tuomas Salste