Louhevirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Louhevirta

Louhevirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Louhevirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louhevirta on noin sijalla 17 000.

Louhevirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Louhevirta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Louhevirta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухевирта tarkoittaa nimeä Louhevirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Louhefwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Louhevirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Louhevirta tai Louna Louhevirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhevirta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Louhevirta i Finland. Surname Louhevirta in Finland.

©Tuomas Salste