Louhi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Louhi

Louhi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Louhien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 283 max

v. 1985 242

v. 2014 238

v. 2015 235

v. 2016 234

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louhi on noin sijalla 3 300.

Sanan louhi merkitys on 'suuri kivenjärkäle'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Louhi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Louhi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1929

Louhia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Louhen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Louhien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa), Hämeenlinna (4) sekä Turku (4). Valtaosa asui Varsinais- ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Louhi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1891–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1959–2003

Sana Louhi tai Louhen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Louhi

Louhi (paikannimi)Katuosoitteissa

Louhi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Louhi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Louhi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Louhenkatu, Louhenkuja, Louhenpiha, Louhenpolku, Louhentie, Louhi, Louhigatan, Louhigränd, Louhigränden, Louhikaari, Louhikatu, Louhikuja, Louhimaantie, Louhipolku, Louhirinne, Louhitie, Louhivägen, Västra Louhigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Louhi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Louhi

Louhi on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Louhi oli yhtenä etunimenä 15 naisella. Sukunimenä Louhi on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 234 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухи tarkoittaa nimeä Louhi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Louhi tai Louna Louhi.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: louhi.com, louhi.fi, louhi.net, louhi.org, louhi.eu, louhi.info, louhi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Louhi i Finland. Surname Louhi in Finland.

©Tuomas Salste