Loukkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Loukkola

Loukkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Loukkola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 191 max

v. 2014 231

v. 2015 231

v. 2016 235

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loukkola on noin sijalla 3 300.

Loukkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Loukkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Loukkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Loukkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Loukkola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Oulu (5 vainajaa) sekä Kärsämäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Loukkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922
Lakanneet yritykset
perust. 1963–2000

Sana Loukkola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Loukkola

Loukkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Loukkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Loukkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Loukkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loukkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Loukkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Loukkolat ulkomailla

Ruotsissa Loukkola oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоуккола tarkoittaa nimeä Loukkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Loukkola tai Louna Loukkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Loukkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: loukkola.net, loukkola.com, loukkola.eu, loukkola.fi, loukkola.info, loukkola.name, loukkola.org, loukkolat.com, loukkolat.eu, loukkolat.fi, loukkolat.info, loukkolat.name, loukkolat.net, loukkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Loukkola i Finland. Surname Loukkola in Finland.

©Tuomas Salste