Lovén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lovén

Lovén on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lovénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 118

v. 2015 121

v. 2016 121

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lovén on noin sijalla 5 700.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Lovén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lovén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Loven. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2000–2001

Sana Lovén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lovénit ulkomailla

Ruotsissa Lovén oli 1 139 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Loven oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lovén on ollut 43 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

121113943109
Lovénit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 989 henkeä, joiden sukunimi oli LOVEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lova Lovén.

Samankaltaisia nimiä kuin Lovén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: loven.com, loven.eu, loven.fi, loven.info, loven.net, loven.name, loven.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lovén i Finland. Surname Lovén in Finland.

©Tuomas Salste