Loven: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Loven

Loven on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Loven-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2015 76

v. 2016 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loven on noin sijalla 8 400.

Loven-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Loven on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Loven ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Lovén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1920

Loven-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Loven-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Loven-nimisten yleisin asuinpaikka oli Pori (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Loven, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1924
Lakanneet yritykset
perust. 1960–1985

Sana Loven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Loven osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Loven esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Loven-suku ulkomailla

Ruotsissa Loven oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Loven oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Loven on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

741914109
Loven Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 989 henkeä, joiden sukunimi oli LOVEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Love Loven.

Samankaltaisia nimiä kuin Loven

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: loven.com, loven.eu, loven.fi, loven.info, loven.net, loven.name, loven.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Loven i Finland. Surname Loven in Finland.

©Tuomas Salste