Lukkarila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lukkarila

Lukkarila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Lukkarila.

Lukkarila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 449 max

v. 2014 546

v. 2015 547

v. 2016 549

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lukkarila on noin sijalla 1 600.

Lukkarila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lukkarila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1934

Lukkarila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Lukkarilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lukkarila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lohtaja (6 vainajaa), Kemi (4), Simo (3) sekä Kemin maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lukkarila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2001

Sana Lukkarila tai Lukkarilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lukkarila

Lukkarila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lukkarila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lukkarila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lukkarila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lukkarilankatu, Lukkarilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lukkarila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lukkarilat ulkomailla

Ruotsissa Lukkarila oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луккарила tarkoittaa nimeä Lukkarila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Luka Lukkarila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lukkarila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lukkarila.com, lukkarila.fi, lukkarila.eu, lukkarila.info, lukkarila.name, lukkarila.net, lukkarila.org, lukkarilat.com, lukkarilat.eu, lukkarilat.fi, lukkarilat.info, lukkarilat.name, lukkarilat.net, lukkarilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lukkarila i Finland. Surname Lukkarila in Finland.

©Tuomas Salste