Lumia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lumia

Lumia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lumioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lumia on noin sijalla 17 000.

Lumia-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lumia on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lumia ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lumia esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lumia

Lumia (paikannimi)

Lumia on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lumia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lumia-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lumia

Lumia on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Lumia oli yhtenä etunimenä 1 233 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 200:s nainen oli etunimeltään Lumia. Juuri etunimenä Lumia onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lumiat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 369 henkeä, joiden sukunimi oli LUMIA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli LUMIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лумиа tarkoittaa nimeä Lumia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumianna Lumia.

Samankaltaisia nimiä kuin Lumia

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lumia i Finland. Surname Lumia in Finland.

©Tuomas Salste